Veelvoorkomende vragen

Hieronder vindt u een lijst met alle vragen betreffende het product en de circulaire service. Staat uw vraag er niet tussen? Dan vragen wij u contact op te nemen met info@circularclockworks.com.

  Product related questions

 1. Hoe werkt het bandje?
 2. Is het horloge waterdicht?
 3. Hoe kan het dat er kleurverschil zit in de band?
 4. Hoe kan het dat er spikkels in het kunststof zitten?
 5. Hoe verander ik de tijd en de datum?
 6. Het horloge tikt niet meer, wat is er aan de hand?

  Circular service related questions

 1. Hoe kan ik reparaties aanvragen?
 2. Ik heb geen coins meer en ik wil een reparatie uitvoeren, wat nu?
 3. Ik gebruik mijn horloge amper nog, wat kan ik doen?

Product related questions

1 Hoe werkt het bandje?

Onze polsband is zo ontworpen dat deze zonder toevoeging van metalen onderdelen zijn functie vervult. Hierdoor werkt deze dus op een iets andere manier dan u waarschijnlijk gewend bent. Hieronder ziet u een snelle uitleg voor het correct om- en afdoen van de band.

2 Is het horloge waterdicht?

Het horloge is alleen spatwaterdicht. Een regenbui is bijvoorbeeld geen enkel probleem, maar u kunt er niet mee gaan zwemmen. Mocht er toch water in het horloge zijn gekomen kunt u een reparatieverzoek doen door in te loggen op uw persoonlijke Circular Coins pagina.

3 Hoe kan het dat er kleurverschil zit in de band

Het leer in onze polsband bestaat uit leersnippers die samen zijn geperst. Dit creëert een open structuur in het materiaal. Hierdoor wordt de band door het dragen langzaam donkerder. Precies zoals normaal leer zich ook gedraagt.

4 Hoe kan het dat er spikkels in het kunststof zitten?

Gerecyclede kunststoffen worden verkregen door een complex scheidingsproces waarbij naar een zo hoog mogelijke puurheid wordt gestreefd. Het kan echter voorkomen dat in de lichtere tinten kleine kleur vervuilingen optreden. Deze worden in onze witte onderdelen soms zichtbaar aangezien wit erg vatbaar is voor verkleuring.

5 Hoe verander ik de tijd en de datum?

Om de datum te kunnen veranderen trekt u de kroon één keer uit. Door nu te draaien aan de kroon zal de datum oplopen. De datum kan alleen vooruit worden gedraaid. Tussen 11 en 1 uur ‘s nachts kan de datum niet worden veranderd aangezien het uurwerk op deze tijd in zijn datum cyclus zit.
Om de tijd aan te passen trekt u de kroon nog een stand verder naar buiten. Door nu te draaien verandert de tijd. Mocht u uw horloge niet gebruiken, kunt het horloge het beste in deze stand wegleggen. Dan gaat de batterij langer mee.

6 Het horloge tikt niet meer, wat is er aan de hand?

Op het moment dat uw horloge niet meer tikt, kan het zijn dat u de datum hebt veranderd wanneer de voor het uurwerk zelf niet mogelijk is. Dit is te verhelpen door de tijd (niet de datum) vooruit te spoelen totdat het mechanisme gedeblokkeerd wordt. Daarna kunt u de datum weer opnieuw via de normale manier instellen.
Op het moment dat dit niet werkt, kunt u het beste een reparatie aanvraag doen door in te loggen bij uw Circular Coins pagina. Dan zorgen wij dat uw horloge weer naar behoren gaat tikken.

Circular service related questions

1 Hoe kan ik reparaties aanvragen?

Bij de aankoop van uw horloge heeft u een aantal zogeheten “Circular Coins” van ons verkregen. Deze kunt u onder het kopje circular gebruiken om reparaties te bekostigen. Hiervoor dient u in te loggen met uw persoonlijke code die u in de bevestigingsmail van uw bestelling heeft ontvangen.
Op deze pagina ziet u ook een overzicht van uw bestelde model en de reparaties die u in het verleden heeft laten uitvoeren.

2 Ik heb geen coins meer en ik wil een reparatie uitvoeren, wat nu?

Om u aan te moedigen om de waarde van uw horloge hoog te houden, hebben wij u een vast aantal Circular Coins gegeven. In het geval dat u alle Coins heeft gebruikt, dient u contact op te nemen voor het uitvoeren van reparaties. Hierbij zullen wij u de kosten van de onderdelen in rekening brengen.

3 Ik gebruik mijn horloge amper nog, wat kan ik doen?

Op het moment dat u om welke reden ons horloge niet of nauwelijks meer gebruikt, betreuren wij dit uiteraard. Uw horloge is echter we nog een hoop waard. Niet alleen voor ons, maar ook voor u. Door in te loggen bij de Circular Coins pagina kunt u aangeven uw horloge te willen terugverkopen. Ongeacht de staat, kopen wij hem terug voor 15 euro. Op het moment dat hij bij ons binnen is wordt het geld op uw opgegeven IBAN nummer overgemaakt. Zo kunnen wij zo veel mogelijk onderdelen en materialen een nieuw leven geven.